Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

"Μπάρμπαρα" μετά μουσικής

 Το είχα υποσχεθεί από την Παρασκευή και έφτασε η ώρα να φέρω στο ιστολόγιό μας ήχους μουσικών οργάνων με τα οποία είμαστε λιγότερο ή περισσότερο εξοικειωμένοι. Το σίγουρο είναι πως όλοι μαγευόμαστε, ιδίως όταν ηχούν αρμονικά μαζί αποδίδοντας ένα μουσικό κομμάτι. 

 Μπορείτε να θαυμάσετε ξανά, λοιπόν, τα κρουστά όργανα συμφωνικής ορχήστρας, τα ξύλινα πνευστά, καθώς και τα χάλκινα πνευστά μιας συμφωνικής ορχήστρας. Τώρα ακούστε τα έγχορδα όργανα συμφωνικής ορχήστρας. Ωστόσο, δικό μου αγαπημένο όργανο, από παιδί, είναι το πιάνο, το οποίο κατατάσσεται στα πληκτροφόρα. Εδώ σόλο πιάνο σε διασκευή ενός αγαπημένου μου κομματιού του Μότσαρτ, του Ρόντο αλά Τούρκα. Υπέροχο! Αν και ο ίδιος μπορεί να ήταν κάπως έτσι ακούγοντάς το... 


...κυρίως επειδή ΣΙΓΟΥΡΑ θα εμπνεύστηκε ακαριαία κάτι ΑΚΟΜΑ πιο καλό!!!

Απολαύστε τώρα κι ένα όμορφο κομμάτι, ένα Μπολερό του Ravel από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, σε διεύθυνση Βαλέρι Γκέργκιεφ. Ο δημιουργός του βίντεο, Νίκος Κανελλόπουλος, έχει βάλει και υπότιτλους στην εισαγωγή κάθε οργάνου, ώστε να το μελετήσετε καλύτερα, αν θέλετε. 

Στα τετράδιά σας για τη Γλώσσα μπορείτε, αν θέλετε, να γράψετε μία παράγραφο για το μουσικό όργανο που σας εντυπωσίασε περισσότερο και τον λόγο για τον οποίο σας κέντρισε τον ενδιαφέρον. Θυμηθείτε: η παράγραφος ξεκινάει με εισαγωγή, αναπτύσσεται στις επόμενες γραμμές και καταλήγει σε μια πρόταση σύνοψης-συμπεράσματος.

*Την εικόνα επέλεξε ο κύριος Γιώργος Πράτσιος, μουσικός, και δεν έχω κανέναν λόγο να διαφωνήσω μαζί του! 😁😄

Δεν υπάρχουν σχόλια: