Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Καινοτομώ και δημιουργώ: STEAM - εκπαιδευτική ρομποτική

Αγαπημένα μου πeμπτάκια, 

αυτό το δίμηνο στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ξεκινάμε να πραγματευόμαστε στον άξονα Καινοτομώ και Δημιουργώ: Δημιουργική Σκέψη και Καινοτομία τη θεματική ενότητα STEAM - ρομποτική

Το Εργαστήριό μας έχει τίτλο: "Ταξίδια STEAM Ελλάδα" και βασικός σκοπός του είναι η εισαγωγή μας στη ρομποτική και η εξοικείωσή μας με τον προγραμματισμό επιδαπέδιου ρομπότ (bluebot/beebot). Η επίτευξη του σκοπού πραγματοποιείται μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης στο πλαίσιο της διαθεματικότητας και διεπιστημονικότητας (STEAM). 

Όσον αφορά τις διδακτικές μεθοδολογίες στις δραστηριότητες των επτά εργαστηρίων υιοθετούνται η καθοδηγούμενη-συνεργατική και ανακαλυπτική μάθηση καθώς και η βιωματική μάθηση μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες και σχέδια δράσης. Ως προς τη χρήση των νέων τεχνολογιών, θα εμπλακείτε σε νέες διαδικασίες μάθησης χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ και τα ψηφιακά εργαλεία, αναπτύσσοντας θετική στάση απέναντι στους Η/Υ ως περιβάλλον εργασίας, ως εργαλείο ανακάλυψης και δημιουργικής έκφρασης, αλλά και ως νοητικό εργαλείο ανάπτυξης της σκέψης, αξιοποιώντας διδακτικά το διαδίκτυο και τις πολυμεσικές εφαρμογές του. Επιπλέον, όσον αφορά τη ρομποτική, καλλιεργούνται σημαντικές δεξιότητες τεχνολογίας, μηχανικής και επιστήμης, ενώ παράλληλα προωθούνται Δεξιότητες του 21ου αιώνα (4cs), Δεξιότητες ζωής, Δεξιότητες τεχνολογίας, καθώς και Δεξιότητες του νου.

Καλή αρχή!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: