Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Για να μας ανάβουν τα λαμπάκια

Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο θα αλλάξουμε τα φώτα στην... τεμπελιά των διακοπών του Πάσχα. Ναι, βαρετά είναι χωρίς σχολείο, το ξέρω. Γι' αυτό κι εγώ σας έχω δουλίτσα!!! :D ΦΥΣΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!

Όποιος θέλει, μόνος του ή σε ομάδα με κάποιον άλλο, μπορεί να επιχειρήσει μία από τις παρακάτω δημιουργικές κατασκευές που προτείνει ο κύριος Νεκτάριος Τσαγλιώτης από το wiki του. Λοιπόν, το ένα σχέδιο δράσης (project που λένε και στο χωριό μου) είναι αυτό των "Ηλεκτροφωτοδιαδρομών" και το άλλο αυτό του "Φακού με αλουμινοκαλώδια". Μπορείτε να βάλετε στο παιχνίδι και τους γονείς σας, αν θέλετε. ΑΛΛΑ... μόνο ως διακριτικούς βοηθούς. ΕΣΕΙΣ θα δίνετε οδηγίες, εσείς θα πειραματιστείτε και όλοι μαζί θα διασκεδάσετε ανακαλύπτοντας γνώση. ;) 

Σημείωση-Επέκταση: Μπορείτε να κρατήσετε φωτογραφίες από την κατασκευή σας (ξέρετε εσείς, χωρίς πρόσωπα, μόνο χεράκια) και να την κάνετε μια ωραία παρουσίαση powerpoint  (ξέρετε εσείς, την κάνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, όπως έχουμε πει -και θα ξαναπούμε).

Θα περιμένω με αγωνία τις δημιουργίες σας επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα. 

Καλή Ανάσταση!
η δασκάλα σας

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ραφαήλ,


Τέλεια κυρία εγώ με τον Γιώργο Δ. έχουμε κανονίσει να το κάνουμε μαζί γιατί εγώ έχω αφήσει τα υλικά στο σχολείο ενώ ο Γιώργος ευτυχώς τα πήρε!

Καλή επιτυχία και σε όποιον άλλο επιχειρήσει να το κάνει!

Μαριλία είπε...

Καλή σας επιτυχία!!! Περιμένω να μας φωτίσετε! ;)

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Δ,Ραφαήλ
Κυρία το κάναμε να το φέρουμε στο σχολείο;

Μαριλία είπε...

Ε, προφανώς, ρε παιδιά!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

Μήπως κάνατε και παρουσίαση της δουλειάς σας σε powerpoint;;; Εεε;;; Εεεε;;;;;;;;; Εεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;;; ΚΑΝΑΤΕ;;;;;;;;;;
Να κάνετε. :P

ΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΙΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΟΥΟΥΟΟΥΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Δ. ,Ραφαήλ
Eννοείτε πως κάναμε και παρουσίαση στο powerpoint!

Μαριλία είπε...

Μπράβο, ρε καμάρια μου, μπράβο σας!!!!

:)