Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Σχολείο με... ουρές!

Πρώτη επαφή με την ομάδα Θεραπευτικές Πατούσες
Στις 28 Μαρτίου 2018 έγινε η πρώτη επαφή με την ομάδα "Θεραπευτικές Πατούσες". Γνωρίσαμε τα μέλη της και συστηθήκαμε εμείς και τα κατοικίδιά μας. Στη συνέχεια οι συνάδελφοι της Ειδικής Αγωγής μάς ενημέρωσαν για τη συμβολή των ζώων στην κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες και δώσαμε ραντεβού για περαιτέρω και σε βάθος γνωριμία με το έργο τους τις προσεχείς εβδομάδες.


Επιστρέφοντας στο σχολείο μας από το διπλανό Ειδικό Σχολείο προκλήθηκε συζήτηση γύρω από το θέμα της εισαγωγής ενός ζώου και δη ενός σκυλιού στο Γενικό Σχολείο. Οι απόψεις καταγράφτηκαν με τη βοήθεια του διαδικτυακού λογισμικού spiderscribe και δημιούργησαν έναν νοητικό χάρτη στον οποίο, όπως φαίνεται, θα ανατρέξουμε αρκετές φορές στην πορεία της ενασχόλησής μας με το αντικείμενο. 

Η εισαγωγή ζώων και δη σκυλιών στα σχολεία δεν είναι νέα μέθοδος, ούτε υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Ένα ενδιαφέρον βίντεο είναι το ακόλουθο, το οποίο αλιεύτηκε από το facebook, αλλά για να είναι προσβάσιμο σε όλους και από παντού, "κατέβηκε" και διαμοιράζεται μέσω του παρόντος ιστολογίου. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: