Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μες στο e-μουσείο

Δεύτερη απόπειρα σήμερα υλοποίησης δραστηριότητας από το εκπαιδευτικό μου σενάριο, κατατεθειμένο στην πλατφόρμα ΑΙΣΩΠΟΣ, περί ψηφιακής εικαστικής και εικονικού μουσείου. 

Κατά την πρώτη απόπειρα εφαρμογής της δραστηριότητας, την προηγούμενη Τρίτη, δημιουργήθηκε με τη χρήση του διαδικτυακού λογισμικού artsteps ένας εικονικός χώρος πολιτισμικής αναφοράς ο οποίος θα φιλοξενούσε τα έργα των μαθητών μου, καθώς... "Κοιτούσαν από ψηλά...!". 

Τα περισσότερα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί στο μάθημα των Εικαστικών, με την καθοδήγηση της κυρίας Εύας Νικολακάκη. Το εντυπωσιακό είναι ότι... δεν υπήρξε πρότερη συνεννόηση μεταξύ μας! Έτυχε να κοιτάμε και οι δυο... από ψηλά! :) Έτσι, λοιπόν, την προηγούμενη Τρίτη, στο εργαστήριο Πληροφορικής επιλέξαμε από κοινού με τους μαθητές τη μορφή της εικονικής αίθουσας που θα φιλοξενούσε τα έργα τους και έγινε επίδειξη του λογισμικού.

Σήμερα στο εργαστήριο, επιχειρώντας δεύτερη παρέμβαση για την ολοκλήρωση της δραστηριότητας και έχοντας την ευγενική υποστήριξη της καθηγήτριας της Πληροφορικής, κυρίας Αναστασίας Σταμπουλάκη, έγινε εξοικείωση των μαθητών με το artsteps και εισαγωγή κάποιων έργων τους στο περιβάλλον του λογισμικού.  Καθώς η διαδικασία ήταν απλή, βαρύτητα δόθηκε στην επικοινωνιακή διάσταση της προσπάθειας.










Δεν υπάρχουν σχόλια: