Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ο Ρόμπερτ, ο αστρονόμοςΜε αφορμή τον παρακάτω πίνακα, η Βασιλική γράφει και με συγκινεί ιδιαιτέρως. Θα 'χω τους λόγους μου... 


Βερμέερ Γιοχάνες, Ο Αστρονόμος

Ο Ρόμπερτ, ο αστρονόμος


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος που εξερευνούσε την υδρόγειο. Κάθε μέρα έγραφε γι’ αυτήν στο τετράδιό του. Ήθελε να ταξιδέψει σε πολλά μέρη και να μάθει γι’ αυτά. Είχε πολλές απορίες. Έψαχνε στα βιβλία του για όλο τον κόσμο.
Κάποτε ταξίδεψε στην Κίνα. Έμαθε πολλά για τη χώρα αυτή. Τη γλώσσα της και πώς τρώνε. Για ενθύμιο από την Κίνα πήρε ένα σκούρο μπλε πανί με άσπρα τριαντάφυλλα.
Μετά από έναν μήνα ταξίδεψε για την Ιαπωνία. Από ‘κεί πήρε για ενθύμιο μια ωραία κορνίζα. Κι όταν έβγαινε από το σπίτι του για να πάρει καθαρό αέρα μιλούσε σ’ όλους τους γείτονες Ιαπωνικά! «Σαγιονάρα!» έλεγε και ξανάλεγε. Όμως οι γείτονες δεν ήξερα τη λέξη και όλοι τον έλεγαν «έξυπνο».
Ο Ρόμπερτ όταν κοιμόταν ονειρευόταν ζαχαρωτά, γλυκά, ωραία γλυκά παραμύθια και ότι ταξίδευε σε όλο τον κόσμο.
Λίγο καιρό αργότερα έγινε δάσκαλος στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και ήταν πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Φορούσε γυαλιά, πουκάμισο και κρατούσε μια μαύρη τσάντα δασκάλου. Οι μαθητές του, όταν σπούδασαν, έγιναν ίδιοι με τον Ρόμπερτ.
Όταν ο Ρόμπερτ έγινε 30 χρονών έφτιαξε ένα blog και, ο! έγινε σπουδαίος σ’ όλο τον κόσμο.

Βασιλική Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: