Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Πώς να φτιάξετε ένα videoclip 2

 
Έχετε απαθανατίσει ό,τι αγαπάτε και οι φωτογραφίες σας βρίσκονται ακόμα στην ψηφιακή σας μηχανή. Δημιουργήστε έναν ψηφιακό φάκελο στην Επιφάνεια Εργασίας του υπολογιστή σας (Δεξί κλικ στην Επιφάνεια Εργασίας > Δημιουργία > Φάκελος) και ονομάστε τον: "Ν' αγαπάς". Σ' αυτόν αποθηκεύστε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες. Ξέρετε πώς. Όχι; Φωνάξτε κάναν ενήλικα για βοήθεια... Καλά, τον φωνάζετε αύριο, γιατί μπορεί να τραβήξετε καμιά φωτογραφία στο Ενυδρείο το πρωί...



Εντάξει; Τα καταφέρατε; Βρίσκονται όλες οι λήψεις σας στον φάκελο "Ν' αγαπάς" στην επιφάνεια εργασίας σας;
Ξαναδιαβάστε τους στίχους και επιλέξτε τις φωτογραφίες που ταιριάζουν, κατά τη γνώμη σας, καλύτερα σ' αυτούς. 

Ν’ αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα,
τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα,
και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους.


Τα θεριά ν’ αγαπάς και τ’ ανήμερα,
τα νησιά, τα ποτάμια, τ’ αστέρια.
Κι αν ποτέ σε πληγώσουν κατάστηθα
φίλοι, αγρίμια, λευκά περιστέρια,


ν’ αγαπάς, να ξεχνάς και να χαίρεσαι
τη δική σου γαλήνη και κείνα
που μ’ αγάπη το νου μας φωτίζουνε,
και βλασταίνουν αμάραντα κρίνα.

Βάλτε τις φωτογραφίες σε σειρά, με βάση τους στίχους, μετονομάζοντάς τες (δεξί κλικ πάνω τους > μετονομασία) δίνοντας αύξοντα αριθμό ξεκινώντας από το 1. Με τον τρόπο αυτό οι φωτογραφίες σας θα μπουν σε σειρά (1, 2, 3, 4, ...) και θα 'ναι έτοιμες για περαιτέρω χρήση. 

Όσοι προσπαθήσετε να δημιουργήσετε βίντεο δηλώστε το -σοβαρά και υπεύθυνα- ώστε να σας στείλω στο μέιλ σας την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός φακέλου αποθηκευμένου στο σύννεφο. Τι εννοώ; Ενός φακέλου αποθηκευμένου στο google drive. Εκεί μέσα σας έχω αναρτήσει το τραγούδι "Ν' αγαπάς" σε μορφή .mp3 και διάφορες φωτογραφίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κατεβάστε ό,τι θέλετε ΚΑΙ το τραγούδι και αποθηκεύστε τα όλα στην επιφάνεια εργασίας, μέσα στον φάκελό μας "Ν' αγαπάς".

 Αφού βάλετε τις φωτογραφίες σε σειρά (καμιά τριανταριά φωτογραφίες υπολογίστε) και έχετε και το τραγούδι στον ίδιο φάκελο, θα πούμε τα... καλά. ;) 
 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Κυρια απο το ταμπλέτες πως μπορώ να φτιαξω βίντεο??😨

Μαριλία είπε...

Είπα και ξαναλέω (για 64352η φορά): Οι οδηγίες είναι για υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα windows7. Πού να ξέρω τι έχει καθένας σας σε κάθε συσκευή; Μια κοινή θνητή δασκάλα είμαι... Έχουν κατσιάσει και τα νεραϊδοφτερά μου φέτος... έχει μαδήσει κι όλη η νεραϊδόσκονή μου. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, λέμε! Αλλιώς άστο!