Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Πώς να φτιάξετε ένα videoclip 1

Θα ακολουθήσει μια σειρά από αναρτήσεις με οδηγίες για τη δημιουργία βίντεο με φωτογραφίες μας. Όσοι θέλετε ακολουθήστε τα βήματα. Αν χρειαστείτε βοήθεια... βάλτε μια e-φωνή. :) 

Αρχικά διαλέξτε το τραγούδι που θέλετε να ντύσετε με φωτογραφικό υλικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το τραγούδι το 'χω διαλέξει εγώ για εσάς, αλλά μετά το πέρας της διαδικασίας θα μπορείτε να φτιάχνετε όσα μουσικά βίντεο θέλετε! Ακούστε το αρκετές φορές προσεχτικά, διαβάζοντας τους στίχους. Τώρα διαβάστε τους στίχους και σκεφτείτε πώς θα θέλατε να είναι η εικόνες που θα τους συνοδεύουν. 

Ν’ αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα,
τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα,
και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους.


Τα θεριά ν’ αγαπάς και τ’ ανήμερα,
τα νησιά, τα ποτάμια, τ’ αστέρια.
Κι αν ποτέ σε πληγώσουν κατάστηθα
φίλοι, αγρίμια, λευκά περιστέρια,


ν’ αγαπάς, να ξεχνάς και να χαίρεσαι
τη δική σου γαλήνη και κείνα
που μ’ αγάπη το νου μας φωτίζουνε,
και βλασταίνουν αμάραντα κρίνα.

Και τώρα, πάρτε την ψηφιακή φωτογραφική σας μηχανή και βγείτε προς αναζήτηση των εικόνων σας! Βουνά, πέλαγα, τόπους, πουλιά, σύννεφα, λουλούδια, ανθρώπους, νησιά, ποτάμια, αστέρια, ό,τι αγαπάτε δηλαδή. :) Τραβήξτε αρκετές φωτογραφίες, ώστε να 'χετε το δικαίωμα της επιλογής στο τέλος. Μια βδομάδα χρόνος για να απαθανατίσετε ό,τι αγαπάτε.  


Το επόμενο βήμα σε επόμενη ανάρτηση. ;) 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Θέλω να φτιαξω και εγώ βίντεο!!!

Μαριλία είπε...

Ωραία!!
1. Φωτογράφισε ό,τι αγαπάς που να ταιριάζει με τους στίχους του τραγουδιού. Κάνε το ίδιο, αν θες, και το πρωί που θα επισκεφτούμε το Ενυδρείο.
2. Διάβασε τους στίχους και αντιστοίχισε τις φωτογραφίες. Δώσε δηλαδή σε κάθε μία έναν αριθμό: 1 για τον στίχο, 2 για τον δεύτερο κλπ

Τα υπόλοιπα αύριο από κοντά. ;)