Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Μια θαλασσινή ιστορία...

Μια καταπληκτική ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη έχω σήμερα για εσάς. Απολαύστε την!Περισσότερα για το Ενυδρείο Κρήτης, στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ενημέρωση, 15/1/2016 

Μετά την παρακολούθηση της ταινίας και την ανάγνωση του παραμυθιού της Ελένης Πριοβόλου, "Ο Παλιάτσος και η Ανεμώνη" (εκδ. Καλέντης, 2014), ακολούθησε συζήτηση για τα ενυδρεία και τα ζώα σε αιχμαλωσία, για τα είδη που ζουν στον βυθό, για τη διαφορετικότητα και την αγάπη μεταξύ μας, για την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών πλασμάτων. Κλασικά πράματα: λάπτοπ της δασκάλας, προσευχή για το ίντερνετ και, φυσικά, ΧΩΡΙΣ βιντεοπροβολέα!
 
Συνεχίσαμε με παρατήρηση μορφών ψαριών σε διάφορα εικαστικά έργα (ΒΜ και ΤΕ Εικαστικών) και προχωρήσαμε στη σύνθεση μιας δικιάς μας υποθαλάσσιας γειτονιάς.


Κι αν θέλετε να παίξετε με τα ψάρια του Κλέε (γιατί με τα δικά μας θα περιμένετε λίγο, δεν έχουμε μάθει ακόμα να τα κάνουμε παζλ...) δοκιμάστε αυτό ή αυτό. Και για περισσότερη τέχνη από τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη, την ίδια τη Φύση μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το μαγευτικό βίντεο με εικόνες από το αρχιπέλαγος Wakatobi, Ινδονησία. 

Περισσότερη έμπνευση την Τρίτη, στο Ενυδρείο μας! ;) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: