Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Οι πρώτες βιβλιοπαρουσιάσεις μας

Από τα μέσα Νοεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης της τάξης μας. Αρχικά εμπλουτίστηκε με βιβλία των παιδιών και κάποια δικά μου. Το ενδιαφέρον όμως ήταν μεγάλο, οπότε σύντομα η βιβλιοθήκη, τα δανειστικά... καφάσια δηλαδή, εμπλουτίστηκαν με δικά μου βιβλία.


 

Εδώ να αναφέρουμε πως τα... δανειστικά καφάσια μας έχουν ξεχωριστή θέση για τα δικά μας Μικρά Βιβλία, των εκδόσεων... Ε1 δηλαδή για τα οποία είμαστε όλοι περήφανοι!  


Πρόσφατα, στο πλαίσιο της Γλώσσας (Ενότητα 9), ασχοληθήκαμε περισσότερο με τα βιβλία, τις βιβλιοπαρουσιάσεις και τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης. Τα είχαμε προσεγγίσει ήδη όλα βιωματικά, ωστόσο επιπλέον αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στις δικές μας βιβλιοπαρουσιάσεις

Καθώς, λοιπόν, από την πρώτη στιγμή της φετινής χρονιάς ασχοληθήκαμε με τα Μικρά Βιβλία και οι μαθητές/ριές μου ήταν εξοικειωμένοι/ες με αυτά, πρότειναν οι βιβλιοπαρουσιάσεις μας φέτος να μην είναι ψηφιακές, αλλά αναλογικές και μάλιστα... χειροποίητες! Βιβλιοπαρουσιάσεις σε Μικρά Βιβλία! 

Ιδού τα πρώτα μας! 





Οι παραπάνω φωτογραφίες της βιβλιοπαρουσίασης του "Κυρίου Ευρωπαίου και της παρέα του" στάλθηκαν στον συγγραφέα του εν λόγω βιβλίου, κύριο Νυφούδη, τον οποίο, εντελώς τυχαία ( ; ) , βρήκαν να έχει μόλις προσγειωθεί στην πόλη μας! Λέτε η ομπρέλα του να τον φέρει ως το σχολείο μας; 

Ακολουθεί η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Ντεκάστρο "Τα χρήματα". 






Και να που "κάποιος τα ξέρει όλα για τη δασκάλα του"! της Ναταλί Ντελεμπάρ 






Όσο για "Τα ψηλά βουνά" του Παπαντωνίου... οφείλω να πω ότι περιμένω περισσότερες βιβλιοπαρουσιάσεις! 




Τέλος, έλαβα και μια βιβλιοπαρουσίαση για την "Ιστορία του σκύλου Θα Δείξει", του Μάνου Κοντολέων.






Συνεχίζεται... 😉

Δεν υπάρχουν σχόλια: