Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Καινοτομώ 5. Βρουμ, βρουμ! Ω!

Ο κύριος Σεργιάνης έστειλε δέμα από την Ολλανδία όπου διαμένει και διδάσκει. Γλυκά για μένα, εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά μου. 

Σήμερα, λοιπόν, το υλικό πήγε στην τάξη και απλώθηκε καταγής.

Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε 4 τυχαίες ομάδες εργασίας με το λογισμικό flippity

Στη συνέχεια, κάθε ομάδα πήρε από ένα φύλλο εργασίας και κλήθηκε να σχεδιάσει τη διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσει ένα γαλάζιο πουλί για να πετάξει από το ένα γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας στο άλλο. 


Κάθε ομάδα έλεγξε την ορθότητα της διαδρομής που κατέγραψε στο φύλλο εργασίας με το ρομποτάκι στο επιδαπέδιο πλέγμα


Οι δοκιμές και οι πλάνες ήταν αρκετές, αλλά διόλου απογοητευτικές. Το αντίθετο! Πήγε τόσο καλά, που είπα να τους ταλαιπωρήσω λίγο παραπάνω και να δημιουργήσω κι εγώ ένα παιχνίδι, λίγο πιο δύσκολο από το παιχνίδι που είχε σχεδιάσει ο κύριος Σεργιάνης. Οι εντολές αυξήθηκαν, προστέθηκαν ενδιάμεσοι σταθμοί, οι δοκιμές ήταν πολλές, καθώς και ο ενθουσιασμός... κυρίως όταν αντιλήφθηκαν ότι για να εκτελέσουν τις διαδρομές χρειάζονταν γνώσεις που είχαν λάβει τόσο στη Γεωγραφία όσο και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αναζητώντας πληροφορίες για τα αξιοθέατα κάθε διαμερίσματος. (Όσοι/ες δεν είχαν αναζητήσει οι ίδιοι/ες τις πληροφορίες που ανέβασαν στο padlet, δεν ήξεραν πού να στείλουν το ρομποτάκι τους... Γι' αυτό κάνουμε μόνοι/ες μας τις εργασίες). "Είναι το καλύτερο τεστ που έχουμε κάνει ως τώρα!" είπαν. "Μου άρεσε πολύ γιατί φοβόμουν πριν να αγγίξω ρομπότ, μην κάνω κάτι λάθος και χαλάσει!". "Ήταν τέλειο. Να το ξανακάνουμε!"

Εμ, θα το ξανακάνουμε βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: