Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

4η συνάντηση άκρως θεραπευτική

Οι συναντήσεις της Τετάρτης στο 3ο Ειδικό με την ομάδα των Θεραπευτικών Πατουσών είναι πλέον θεσμός που αγαπάμε και στηρίζουμε με πάθος. :) 

Αυτή τη φορά που είχαμε ίντερνετ (ναιαιαιαιαι!) είδαμε όλοι μαζί τις ζωγραφιές, ψηφιακές και αναλογικές, που είχαμε δημιουργήσει για τους Ειδικούς μας και μιλήσαμε γι' αυτές. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο και συνεχίσαμε τη συζήτηση που είχαμε αφήσει στη μέση μετά την 3η μας συνάντηση για την αναγκαία διαρύθμιση μιας αίθουσας για έναν μαθητή με αυτισμό. Τι τον βοηθά να είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος, τι διευκολύνει την αυτονομία και την επίτευξη των στόχων του. 




Στην πορεία της συζήτησης προέκυψαν ιδέες για εξέλιξη του όλου σχεδίου δράσης (του project, όπως λέμε σε άπταιστα Ελληνικά) με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές προεκτάσεις. Μείνετε συντονισμένοι!!! 


Υστερόγραφο: 
Αυτό που μιλάμε και τεκμηριώνουμε τον λόγο μας, αυτό που σηκώνουμε χεράκι για να μιλήσουμε και με απίστευτη ευγένεια περιμένουμε τον άλλον να ολοκληρώσει ή ζητάμε συγγνώμη όταν τον διακόψουμε, αυτό που κάνουμε τη μια ερώτηση μετά την άλλη και ρίχνουμε τη μια ιδέα μετά την άλλη για το πώς θα μπορούσε ένα παιδί με αυτισμό να νιώσει καλύτερα και να γίνει αποδεκτό...........................ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Εξαιρετικά υπερήφανη! Πολύ όμως. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: