Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Save a stray

Όταν ξεκινάς να γνωρίσεις κάποιον, πολύ σύντομα, ακούγεται κι ένα "Έχεις ζωάκι;". Έτσι ξεκινά μια κουβέντα που αφήνει αγάπη και τρυφερότητα να κατακλύσει τους συνομιλητές. Και ολοένα πιο συχνά η κουβέντα επεκτείνεται και στα αδέσποτα φιλαράκια μας, αυτά που τυχαία συναντάμε και τυχαία (;) αγαπάμε και ακόμα πιο τυχαία (;) υιοθετούμε. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δικιά μας γνωριμία φέτος. Καινούργια εγώ στην παρέα του Ε2... η κουβέντα ήρθε στα ζωάκια μας και επεκτάθηκε στα αδεσποτάκια μας... 


Λίγο αργότερα ήρθε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το περιβάλλον κι ένα τραγούδι με την παράκληση stand by me now. Η συζήτηση ενισχύθηκε με τη σχετική ενότητα της Γλώσσας για τα ζώα, πλαισιώθηκε από μια επίσκεψη εκπροσώπου φιλοζωικού σωματίου στο σχολείο μας, επεκτάθηκε στο μάθημα των Αγγλικών, αναζωπυρώθηκε από κάποια βίντεο σχετικά με τα αδέσποτα και πήρε τον δρόμο της σε μονοπάτια αναγνωστικά και εικαστικά. 

Σήμερα είχαμε όλη τη μέρα αφιερωμένη στη δημιουργία ενός πανό για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμαθητών και των γονιών μας σχετικά με την αύξηση των αδέσποτων ζώων. Εικόνες, συνθήματα, τραγούδια, ακροστιχίδες, ζωγραφική, βιβλιοπροτάσεις, βιντεοπροτάσεις, ταινιοπροτάσεις κι όλα αυτά σε χαρτιά, χαρτόνια, χαρτονάκια, αλλά και μέσα ψηφιακά. Συνεργατικά έγγραφα google για συνεπεξεργασία "αδέσποτων ιστοριών" ("stray stories"), λογισμικά οπτικοποίησης (tagul) για δημιουργία συννεφόλεξων, λογισμικά κοινωνικής δικτύωσης για παρακολούθηση ταινιών (youtube)... Γενικά... δικτυωθήκαμε κανονικά και συντονιστήκαμε καλύτερα! 

Με λίγα λόγια... το απολαύσαμε! ;) Και για του λόγου το αληθές... ιδού: 










1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Έχετε απόλιτο δίκιο!