Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Το όμορφο τριαντάφυλλο

Μια ιστορία ενός όμορφου κοριτσιού που αποφάσισε να παιδεύεται νυχτιάτικα με τα συνεργατικά έγγραφα της google και να παιδεύει και τη δασκάλα του. ;) Αστειεύομαι για το παίδεμα. Μια συνεργασία που απόλαυσα όσο καμιά!

Το όμορφο τριαντάφυλλο, της Ελένης. Ιστορία γραμμένη στο σπίτι. Υποστήριξη εξ αποστάσεως -και σε... βάρβαρες ώρες :Ρ - με τη χρήση των google doc. ;)

Καλή ανάγνωση!




Μια φορά και έναν καιρό σε ένα μακρινό βασίλειο, που έβρεχε και φύσαγε όλο τον χρόνο ζούσε ένα φτωχό αγόρι. Ήθελε να δωρίσει το πιο όμορφο λουλούδι του βασιλείου στο κορίτσι που αγαπούσε πιο πολύ.

Έτσι μια από εκείνες τις βροχερές μέρες του χειμώνα, καθώς         προχωρούσε το φτωχό αγόρι σε έναν από τους ερημωμένους δρόμους της πόλης αντίκρισε μια ηλικιωμένη γυναίκα που προσπαθούσε να πουλήσει τους πολύτιμους θησαυρούς της. Στάθηκε μπροστά του και, λέγοντάς του πως ξέρει τι χρειάζεται, με μιας έβγαλε από το καλάθι της ένα πανέμορφο τριαντάφυλλο Πράγματι ήταν το πιο όμορφο λουλούδι που είχε δει το φτωχό αγόρι. Το έβαλε στην τσέπη του και κίνησε για το φτωχικό σπίτι της κοπέλας στην άκρη του δρόμου.
Εκείνη τον είδε από μακριά και έτρεξε να τον αγκαλιάσει. Ήταν η αδελφή του, το κορίτσι που αγαπούσε πιο πολύ και είχε υποσχεθεί να την προσέχει μετά τον θάνατο των γονιών τους. Της έδωσε το τριαντάφυλλο και της είπε να το προσέχει. Αυτό, εξάλλου, ήταν ένα ιδιαίτερο τριαντάφυλλο
Από μπουμπούκι ονειρευόταν να ζήσει μια περιπέτεια και όχι να μαραθεί σε ένα βάζο. Το κορίτσι με τα κατάξανθα μαλλιά έβαλε το τριαντάφυλλο στο στεφάνι που είχε φτιάξει για να υποδεχθεί μια ηλιόλουστη μέρα.
Το όμορφο τριαντάφυλλο, παρά τον ανταγωνισμό των άλλων λουλουδιών στο σπίτι, αγαπούσε πολύ την ιδιοκτήτριά του. Αυτό όμως δεν του ήταν αρκετό! Είχε σχεδιάσει όταν το κορίτσι θα άνοιγε την πόρτα, να έφευγε μαζί με τον άνεμο.
Έτσι και έγινε. Το κορίτσι μια μέρα βγήκε να τρέξει στη βροχή. Τότε το τριαντάφυλλο βρήκε την ευκαιρία και άνοιξε την πόρτα για να φύγει μαζί με τον άνεμο. Και πράγματι τα κατάφερε. Το τριαντάφυλλο δεν μπορούσε να πιστέψει πως ήταν επιτέλους ελεύθερο.
Για κακή του τύχη όμως ο άνεμος το έσυρε σε μια μπότα που βρισκόταν έξω από ένα σπίτι. Εκεί ζούσε ένας φτωχός άνθρωπος, που δούλευε στο γραφείο ενός επιστήμονα, ως βοηθός. Βγήκε από το σπίτι και καθώς πήγε να φορέσει τις μπότες του, το τριαντάφυλλο μετά από προσπάθεια κατάφερε να ξεπροβάλει. Όταν είδε το τριαντάφυλλο  ο βοηθός μαγεύτηκε από την ομορφιά του και αποφάσισε να το δείξει στο αφεντικό του σε αντάλλαγμα με τρία χρυσά κέρματα.
Ο επιστήμονας ήταν συλλέκτης σπάνιων θησαυρών. Άλλους τους φύλαγε σε σεντούκια και άλλους σε κλουβιά. Όταν του έφερε ο υπάλληλός του το τριαντάφυλλο αυτός ενθουσιάστηκε και εντελώς απροσδόκητα το τοποθέτησε σε ένα χρυσό κλουβί.
Το γενναίο τριαντάφυλλο δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένο με τον νέο του ιδιοκτήτη. Είχε μαραζώσει να είναι μόνο στο κενό κλουβί.
Αποφάσισε, λοιπόν, να ζητήσει, για μια ακόμα φορά, τη βοήθεια του φίλου του, του ανέμου. Εκείνος φύσηξε δυνατά και πήρε το τριαντάφυλλο από το κλουβί.
Συνέχιζε το τριαντάφυλλο λοιπόν να ταξιδεύει και σκεφτόταν χαρούμενο την αντίδραση εκείνου του συλλέκτη.
Αυτή τη φορά ο άνεμος το μετέφερε σε ένα άλλο βασίλειο, εκείνο της θεάς φωτιάς. Ο συλλέκτης έπεσε στην κορυφή ενός μεγάλου βουνού, που έμοιαζε με ηφαίστειο. Η φωτιά που έκαιγε μέσα του ήταν ανυπόφορη και έδινε λιγότερες ελπίδες στο τριαντάφυλλο για να ζήσει. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή μπορούσε μόνο να σκεφτεί εκείνο το κορίτσι και τον αδερφός του που το αγαπούσαν πολύ.
Η θεά φωτιά όμως στον πάτο του ηφαιστείου δεν μπορούσε να ανεχτεί να ζήσει εκεί ένα πλάσμα πιο όμορφο από αυτήν. Ξύπνησε, με τις φοβερές φλόγες της, έναν δράκο που κοιμόταν στο βάθος του ηφαιστείου και τον διέταξε να απομακρύνει το τριαντάφυλλο που της έκλεβε την ομορφιά.
Αυτός πέταξε με τα πελώρια φτερά του ως την κορυφή και έπιασε το τριαντάφυλλο. Εκείνο τον προκάλεσε να το επιστρέψει στο βροχερό βασίλειο όπου ζούσε το κορίτσι και ο αδερφός του.
Καθώς πετούσαν παρέα ο δράκος με το τριαντάφυλλο, ο μεγάλος ήλιος αντίκρισε το σπάνιο αυτό λουλούδι και αποφάσισε να δείξει τις αχτίδες του στον τόπο όπου εκείνο θα αποφάσιζε να μείνει για πάντα.
Η κοπέλα δεν πίστευε στα μάτια της πως επέστρεψε το πολύτιμο λουλούδι της. Το τριαντάφυλλο ένιωθε για πρώτη φορά πως βρήκε το σπίτι του και δεν ήθελε να πάει πουθενά αλλού.
Έτσι, έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! 

Ελένη Α.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Είναι τέλιο Ελένη,μπράβο!