Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Το σχήμα της Ελλάδας

11 Δεκέμβρη 2015

Σήμερα είχαμε Γεωγραφία, Γλώσσα και Μαθηματικά. Ξεκίνησα διαβάζοντας στους μαθητές "Το ταξίδι του σύννεφου" από το ΒΜ της Γεωγραφίας Ε' σ. 27, ενώ είχαν τα βιβλία τους κλειστά. Τους ζήτησα να βάλουν τίτλο σ' αυτό που άκουσαν. Έβαλαν. Έπειτα άνοιξαν τα βιβλία τους. Το ξαναδιάβασα. Έδειξα τη διαδρομή του σύννεφου στον χάρτη. Παρατήρησαν το σχήμα της Ελλάδας σε χάρτες του βιβλίου και της τάξης. Τους είπα να κλείσουν τα μάτια και να σκεφτούν το σχήμα της χώρας. Τους μοίρασα χαρτί να σχεδιάσουν τη δική τους Ελλάδα. Τους ζήτησα να τη χρωματίσουν όπως τους αρέσει. Ανταποκρίθηκαν. Έδωσαν και τίτλο στο έργο τους.


Λίγο μετά τους ζήτησα να μου σχολιάσουν τη χθεσινή e-συνάντηση με την Αραβέλλα. Το 'καναν. Μ' έπιασα να συγκινούμαι απίστευτα. Τους ζήτησα να μου γράψουν όσα είπαν σε χαρτί. Το 'καναν με μεγάλη όρεξη και πολύ γρήγορα. 

Την τελευταία ώρα, τους είπα να σημειώσουν τρεις ασκήσεις από μια επαναληπτική φωτοτυπία που τους είχα ετοιμάσει για τα Μαθηματικά. Τη μία άσκηση τη λύσαμε παρέα. Λίγο πριν φύγουμε τους είπα ότι ήταν "η μέρα του παιδιού". Αντίδραση: "Αααααα! Γι' αυτό το δώρο που δεν κάναμε μάθημα σήμεραααααααααα!"...

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!

6 σχόλια:

Μαριλία είπε...

Και η υπέροχη δουλειά συναδέλφων και των μαθητών τους από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας: "Όλη η Γη είναι πατρίδα".

https://www.efsyn.gr/arthro/oli-i-gi-einai-patrida

Unknown είπε...

Κύρια Μαριλια εμένα μου άρεσε πολυ!Εγω κατάλαβα πως ο καθένας στο μυαλό του έχει την δική του Ελλάδα, και είναι ωραίο αυτό γιατί όταν ο καθένας έχει διαφορετική Ελλάδα στο μυαλό του μπορεί να αφιέρωση χρονο,σε κάποια αλλη Ελλάδα κάποιου αλλου παιδιού!

Μαριλία είπε...

:) Μην ξεχνάς να αφιερώνεις χρόνο, λοιπόν, στην Ελλάδα κάποιου άλλου παιδιού. ;)

Unknown είπε...

😄!!!!!

Mariapl είπε...

Εξαιρετική εργασία! Ομολογώ ότι ζήλεψα!

Μαριλία είπε...

Ευχαριστούμε σας, κυρία μου! :)