Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ιστορίες βγαλμένες από... πίνακες

29 Οκτώβρη 2015

Μοντέλο Perkins, από τη σχολική σύμβουλο κυρία Μαρία Δρακάκη και ιδέες της ίδιας για τη δημιουργία ομάδων εργασίας και την εισαγωγή των έργων τέχνης.

Οι μαθητές δημιούργησαν ομάδες εργασίας, τυχαία, επιλέγοντας χρώμα από το κουβαράκι με τα λαστιχάκια. Κάθε ομάδα αποτελούνταν από τέσσερα ή πέντε άτομα.

Από "Το Κουτί της Τέχνης" της Σοφίας Γιαλουράκη επιλέχθηκαν τέσσερις κάρτες με έργα διάσημων ζωγράφων, σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα έργα απομονώθηκαν σε "παράθυρα" από κάνσον χαρτόνι, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή των μαθητών από τις υπόλοιπες πληροφορίες των καρτών.

Κάθε έργο δώθηκε στην ομάδα αντίστοιχου χρώματος. Έπειτα ζητήθηκε από τα παιδιά να παρατηρήσουν το έργο, να ανταλλάξουν απόψεις για το τι βλέπουν, τι μυρίζουν, τι ακούν, τι αισθάνονται, πώς νιώθουν και τέλος, να συγγράψουν, ομαδικά, μια ιστορία εμπνευσμένη από το έργο που είχαν μπροστά τους. 

 
Τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά για Ε' Δημοτικού. Ακολούθησε ομαδική διόρθωση γραπτών και στην πορεία τα κείμενα ξαναγράφτηκαν, λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές που δώθηκαν. 
Συμπέρασμα: Το τμήμα έχει αρκετά καλό δυναμικό. Όρεξη να 'χουμε να δουλεύουμε! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: