Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η λέξη που δε λες

Μια και βρισκόμαστε στο μέσο των καλοκαιρινών διακοπών και, φαντάζομαι, ο ελεύθερος χρόνος όλων μας έχει ελαφρώς αυξηθεί, ίσως υπάρχει χώρος για μια σειρά που παρακολούθησα την τελευταία εβδομάδα από το webTV του Alpha και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Θοδωρή Παπαδουλάκη. 

"Η λέξη που δε λες" είναι μια καλογυρισμένη, συγκινητική, δραματική σειρά, βασισμένη στο σίριαλ της Keshet "The A Word" και πραγματεύεται τον αυτισμό. Μπορείτε να βρείτε περιγραφή για τους χαρακτήρες, τα επεισόδια, φωτογραφικό υλικό κλπ από εδώ.


Αντιγράφοντας από το επίσημο σάιτ του σταθμού σχετικά με το εν λόγω σίριαλ: 

Πού βρίσκεται η πραγματική επικοινωνία;

Στις λέξεις; Στην αγάπη; Στην αποδοχή;

Χανιά 2016.
Μια οικογένεια σαν όλες τις άλλες. Ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Ή μήπως όχι;
Ο μικρός Παυλής έχει χτίσει έναν δικό του διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο με μουσικές, χρώματα και συναισθήματα.
Η Ελένη και ο Γιάννης, οι γονείς του, τον φωνάζουν διάνοια. Ο ερχομός, όμως, του Βασίλη, του μικρότερου αδελφού της Ελένης και της γυναίκας του Ιωάννας θα ανατρέψει την κανονικότητα της ζωής τους. Η Ιωάννα επιμένει πως κάτι τρέχει με τον μικρό. Ο Παύλος, ο παππούς, είναι ο μόνος που αποφασίζει να δει την αλήθεια κατάματα και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
Η οικογένεια αντιμέτωπη με την αλήθεια. Τον αυτισμό του γιου της. Κυρίως, όμως, αντιμέτωπη με τα δικά της προβλήματα επικοινωνίας. Κι εκεί, αρχίζει η πάλη της για να καταλάβει και να αποδεχτεί. Όλοι δοκιμάζονται, καθώς οι νέες συνθήκες τους αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουν το τι σημαίνει ευτυχία και αγάπη.
Τελικά, πόση δύναμη θέλει για να αποδεχτείς ότι η ζωή σου δε θα ‘ναι ποτέ ξανά η ίδια; Και πώς αυτή η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε πιο ανοιχτούς δρόμους;

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευαγγελια ,περσινη η σηρα την εχω δει.



Η εργασια σας δν λητουργει στον υπολογιστι μου

Μαριλία είπε...

Ναι, περσινή σειρά, αλλά εγώ τώρα έχω κάμποσο ελεύθερο χρόνο, οπότε... τώρα την είδα. ;)

Τι εννοείς για την εργασία μου; Σε ποια αναφέρεσαι;

(Έλεγχε λιγουλάκι... τόσο δα... την ορθογραφία σου... ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!)

Unknown είπε...

στην εργασια που μου στιλατε στην προιγουμεη αναρτηση

Μαριλία είπε...

Α, κατάλαβα. Τη διόρθωσα και διέγραψα το συγκεκριμένο αρχείο. Αν θες να την τρέξεις, δες εδώ: https://scratch.mit.edu/projects/235213208/ (από υπολογιστή μόνο)

Unknown είπε...

Ευαγγελια
μηπως ξρετε αν θα ειστε στο σχολειο μας φετος σας παρακαλο απαντιστε γιατι σημερα το μεσιμερι φεγω για χωρχιο και θα κατσω πολυ.

Μαριλία είπε...

Μάλλον το είδα λίγο αργά το μήνυμά σου...

Μολονότι δεν καταλαβαίνω πώς συνδέεται η απόσπασή μου με τις διακοπές σου... δεν έχω κανένα νέο να σου πω. Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για απόσπαση λήγει αύριο και, όπως πάντα, θα υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να έχουμε νέα.

Καλά να περνάς! :)