Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Επίδειξη movie maker


Μολονότι δεν είναι και πολύ βολικό (αφήστε που είναι και εξαιρετικά χρονοβόρο) να... ξεταξώνεσαι (κατά το "ξεσπιτώνεσαι") εν έτη 2016 για να χρησιμοποιήσεις μια οθόνη... η αίθουσα της Μουσικής είναι αρκετά φιλόξενη και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, εκτός από διάκοσμο. ;) Γι' αυτό... μετακομίσαμε εκεί μέσα τις δυο τελευταίες ώρες (Γεωγραφίας και Ευέλικτης Ζώνης) και αφενός έγινε επίδειξη του λογισμικού movie maker από εμένα στα παιδιά, αφετέρου ασχοληθήκαμε με το διαδραστικό βιβλίο της Γεωγραφίας, το μόνο ίσως από τα διαδραστικά βιβλία της τάξης μας που είναι αξιέπαινο. 


Την πρώτη ώρα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με αφόρμηση το όμορφο βίντεο του συμμαθητή τους Γιώργου Κ. να δουν πώς δημιουργείται ένα βίντεο με το λογισμικό movie maker, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες τους και μουσική αλιευμένη από το διαδίκτυο. Αύριο έπεται συζήτηση περί πνευματικών δικαιωμάτων. ;) 

Την επόμενη ώρα... κάναμε ταξίδι στην Ελλάδα από ψηλά και εντοπίσαμε διάφορα νησιωτικά συμπλέγματα στους χάρτες.



Συμπέρασμα: ΣΗΜΕΡΑ σχεδόν όλα τα παιδιά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη δημιουργία βίντεο. ΣΗΜΕΡΑ η Γεωγραφία έγινε ευκολότερα και είχαμε την ευκαιρία να... "κοιτάξουμε από ψηλά...!". Δεν ξέρω πώς έγινε... Μυστήριο πράγμα....! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: