Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία


Στον Γιώργο Κ. έτυχε ο πίνακας του Νικολάου Φερεκίδη "Η λίμνη των Ιωαννίνων" και, αφού τον επεξεργάστηκε σύμφωνα με το μοντέλο Πέρκινς, έγραψε την παρακάτω ιστορία. Να σημειώσω ότι ο Γιώργος αφού έγραψε το κείμενο στην τάξη, το πληκτρολόγησε ο ίδιος και μου το έστειλε με email. Του έκανα κάνα δυο σχόλια στο αρχείο word που μου έστειλε, εκείνος προχώρησε στην άμεση επανεξέταση του γραπτού του και, λίγη ώρα πριν, μου 'στειλε το κείμενό του στην τελική του μορφή. 

Γιώργο, ευχαριστώ και καλή συνέχεια!!! 



Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία

Ήταν μια καλοκαιρινή μέρα στο Βυζάντιο. Όλοι οι κάτοικοι του Βυζαντίου ήταν χαρούμενοι γιατί είχαν κατακτήσει όλη την Ευρώπη.
Την ίδια μέρα όμως οι Πέρσες, οι Άραβες και οι Άβαροι αποφάσισαν να επιτεθούν στην αυτοκρατορία. Πρέπει να  ήταν ο πιο μεγάλος στρατός έως τότε! Καράβια, όπλα και στρατιώτες προχωρούσαν προς το Βυζάντιο.
Όταν το έμαθαν οι Βυζαντινοί, έχτισαν τείχη γύρω από την πόλη,
αλλά και γύρω από την αγία Σοφία! Την αγαπούσαν τόσο πολύ αυτή την εκκλησία επειδή ήταν πανέμορφη.
Μετά έφτιαξαν στρατό και στόλο για να μπορέσουν να τους νικήσουν.
Ο πόλεμος άρχισε. Πολεμούσαν 200 χρόνια και κανείς δεν νικούσε.
Ώσπου μια μέρα ήρθε ο Μέγας Αλέξανδρος με τον στρατό του και περικύκλωσε τον στρατό των Περσών, των Αβάρων και των Αράβων.
Μετά από μια μέρα ήρθε και ο Ηρακλής, ο Οδυσέας και οι Αργοναύτες με την Αργώ. 
Επιτέλους οι Βυζαντινοί μαζί με τους άλλους ήρωες νίκησαν! Όλο το βράδυ γιόρταζαν τη νίκη τους με φαγητό, κρασί και Κρητικούς χορούς! Το όνειρο του Ιουστινιανού έγινε πραγματικότητα αλλά και με το παραπάνω!

3 σχόλια:

Mariapl είπε...

Γιώργο, δεν ξέρω αν το ΄χεις καταλάβει, αλλά γράφεις Ιστορία!

Μαριλία είπε...

Ναι, την ιστορία του συνεπούς και ορεξάτου μαθητή. Το επονομαζόμενου και Συνεργάσιμου. :D

Unknown είπε...

Είναι τέλιο!