Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

181!!!!!!!!!

Το 181ο μικρό βιβλίο παρέλαβα σήμερα και μάλιστα με άρτιο περιεχόμενο και εξαιρετική ορθογραφία! Το 181ο μικρό βιβλίο εντάσσεται στην κατηγορία "βιβλιοπαρουσίαση" που υλοποίησαν οι μαθητές/ριές μου φέτος, ως επιπλέον δραστηριότητα, πέραν του δανεισμού βιβλίων από τη βιβλιοθήκη της τάξης!







Η δανειστική βιβλιοθήκη τάξης είναι μια δράση που υποστηρίζω επί σειρά ετών, με εξαιρετικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Τη βιβλιοθήκη συστήνω και τροφοδοτώ κατά κύριο λόγο η ίδια. Φυσικά ακολουθούν και οι προσθήκες βιβλίων των μαθητών/ριών μου. 

Φέτος είναι η πρώτη φορά που η παρουσίαση των βιβλίων δεν έγινε με ψηφιακό τρόπο, καθώς οι μαθητές/ριές μου επέλεξαν τα μικρά βιβλία ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Η αξία των μικρών βιβλίων είναι τεκμηριωμένη και αδιαμφισβήτητη, χρόνια τώρα, τόσο από τον Σελεστέν Φρενέ, όσο και από τους μελετητές του. Από τη σελίδα του Σκασιαρχείου μπορούμε να βρούμε σύντομη παρουσίαση, ενώ περισσότερα συναντάμε στο Φωτόδεντρο, στον οδηγό εκπαιδευτικού για τα Συνεργατικά Σχολεία με την Παιδαγωγική Freinet. Ωστόσο οφείλω μάλλον να γράψω κι η ίδια ένα πλήρες άρθρο με την αξιοποίησή τους στην τάξη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: