Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αϊ-Βασίλης και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Σήμερα στην τάξη μας είχαμε επισκέψεις! Το Γ3 είχε ραντεβού με τον Άη στην τάξη μας! 

Τα μικρά φιλαράκια μας με τη δασκάλα τους, κυρία Ελένη Δραμουντάνη, ήρθαν στο ραντεβού, κάθισαν, στρώθηκε και το πεδίο συνάντησης... Κι όπως οι μέρες προστάζουν... οι ομάδες που δημιουργήθηκαν με το flippity δεν ονομάστηκαν βάση του χρώματος, αλλά βάση των υπεροχότερων χριστουγεννιάτικων γλυκών!  

 


Κουραμπιέδες vs Μελομακάρονα!!!

Οι δύο ομάδες έπρεπε να καθοδηγήσουν τον Άη στις πιατέλες με τα γλυκά πάνω στο πλέγμα. 

Όμως πώς βρέθηκαν τα γλυκά εκεί; 

Κάθε ομάδα είχε να επιλύσει 3 γρίφους, 3 μαθηματικές πράξεις, και να εντοπίσει την απάντηση των γρίφων πάνω στο πλέγμα. Εάν η απάντηση ήταν σωστή, στο αντίστοιχο κελί τοποθετούνταν μια... λαχταριστή εικόνα με κουραμπιέδες ή μελομακάρονα.

Υπήρξε ένα σαφές πρόβλημα επικοινωνίας με τον Άη

Όταν η μαθήτρια της ομάδας των Μελομακάρονων ζήτησε λεκτικά από τον Άη να πάει να πάρει την πιατέλα με τα γλυκά, εκείνος... ούτε που κινήθηκε! 

Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις: "Πάτα το GO!", "Πάτα το κι άλλες φορές!", "Κράτησέ το πατημένο πολλή ώρα!"... Τίποτα! Ο Άης δεν έλεγε να ξεκινήσει! 

Τότε, ήρθε ένας βοηθός του, από το Ε1, ο Βαγγέλης, που φορούσε τη σκούφια του Αϊ-Βασίλη, οπότε μάλλον ήταν κατάλληλος για να συνεννοηθεί με τον Άη. Και τα κατάφερε. Ο Βαγγέλης είπε αρχικά στον Άη να ξεχάσει ό,τι είχε ακούσει! Πάτησε το Χ και όλα έφυγαν από την αδύναμη μνήμη του Άη. Έπειτα ο Βαγγέλης είπε τη διαδρομή προφορικά, την κωδικοποίησε κιόλας στη γλώσσα συμβόλων που γνωρίζει ο Άης, πάτησε αργά και ξεκάθαρα τα κουμπάκια πάνω του, τον προγραμμάτισε δηλαδή σωστά, και, αφού πάτησε GO, ο Άης ξεκίνησε προς την πρώτη πιατέλα γλυκών. Εννοείται πήγε τρέχοντας και εννοείται τα καταβρόχθισε όλα! 

Αυτό ήταν! Τα μικρά φιλαράκια έμαθαν πολύ γρήγορα τη γλώσσα του Άη και όλες οι επόμενες διαδρομές προς τα γλυκά στέφθηκαν με επιτυχία. Εμείς όλοι περήφανοι κι ο Άης... χορτάτος δηλαδή! 

Τα πράγματα έγιναν λίγο δυσκολότερα όταν ο Άης θέλησε δύο πιατέλες γλυκά στην καθισιά του! Ε, η φίλη του η Νεφέλη, που φορούσε τα αναγνωριστικά δέντρα στο κεφάλι, βοήθησε την κατάσταση και όλα καλά. Ο Άης χόρτασε και με το παραπάνω! Και μάλιστα φούσκωσε τόσο που τον στένευε η στολή και αποφάσισε να τη βγάλει για να νιώσει καλύτερα και να κινηθεί ευκολότερα.
 

Στο τέλος, λίγο πριν φτάσει ο άλλος Αϊ-Βασίλης που 'ρθε φέτος στο σχολείο μας -αλλά γι' αυτό θα σας πούμε με άλλη ανάρτηση- κεράσαμε ένα σοκολατάκι τα μικρά μας φιλαράκια, τα ευχαριστήσαμε για την παρέα και το παιχνίδι και ευχηθήκαμε καλές γιορτές με υγεία, χαρά και δημιουργία! 

Ευχαριστώ θερμά την κυρία Δραμουντάνη για την ευκαιρία να παίξουμε όλοι μαζί σήμερα! 

Χο χο χο! Καλές γιορτές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: