Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Το κυνήγι του πασχαλινού αβγού

Χθες, 21/4/2016, διεξήχθη στο σχολείο μας "το κυνήγι του πασχαλινού αβγού". Διοργανώτριες του παιχνιδιού ήταν η καθηγήτρια της Μουσικής, κυρία Κωστάκη Ιωάννα και η καθηγήτρια των Αγγλικών, κυρία Ρινακάκη Χριστίνα. Στο παιχνίδι έλαβαν μέρος το Ε1 και το Ε2. 



Οι οδηγίες ήταν σαφείς και δόθηκαν στους συμμετέχοντες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Βασική προϋπόθεση η οποία διαφυλάχτηκε ως κόρη οφθαλμού: η... άγνοια της διαδικασίας από τους συμμετέχοντες, μέχρι και τη στιγμή της εκκίνησης! 


οδηγίες παιχνιδιού

Η κυρία Ιωάννα και η κυρία Χριστίνα, οργάνωσαν το κυνήγι του πασχαλινού αβγού άψογα. Έγραψαν έντεκα γρίφους οι οποίοι μοιράστηκαν και στα δύο τμήματα. Οι γρίφοι οδηγούσαν σε κάποιον συνάδερφο. 

γρίφος που οδηγεί... σ' εμένα

Οι συνάδερφοι είχαν στα χέρια τους δύο ίδιες κάρτες με μια αποστολή (μία κάρτα για κάθε τμήμα) γραμμένες από τις διοργανώτριες του παιχνιδιού και δύο χάρτινα αβγά τα οποία θα δίνονταν εφόσον κάποιο τμήμα ολοκλήρωνε σωστά τη δοκιμασία του. Οι αποστολές είχαν σχέση με τη μουσική και τα αγγλικά.


Οι οδηγίες προς εμένα ήταν σαφείς: "Μαριλία, φτιάξε μας ένα ψηφιακό παζλ μ' αυτή την εικόνα και θα 'χεις τον νου σου κατά τα... αρνοσουβλίσματα!"... Ουλπ! :-)





Εντάξει ο γρίφος. Γι' αυτόν ευθύνη και περισσότερες οδηγίες είχε ο διευθυντής του σχολείου. ;-) Αλλά τα "αρνοσουβλίσματα" τι είναι; Χμμ... ιδού:



Κάθε τμήμα είχε δικαίωμα να συγκεντρώσει όσες αποστολές ήθελε και να τις επεξεργαστεί όπως ήθελε και με όποια σειρά. Τα... στρατηγεία (Ε1 και Ε2) έγιναν απόρθητα φρούρια. Κανείς δεν τολμούσε να μπει... εκτός από τους συναδέλφους που μοίραζαν αποστολές. Αβγοδρομίες, σολφέζ, εκτέλεση ρυθμικών σχημάτων και μελωδιών... 

συνάδερφος Δ3 εν δράσει


παίχτης αρνί... στη σούβλα

ρυθμικά σχήματα στη συνάδερφο του Β1

"Λυπάμαι, δεν ήταν σωστή η εκτέλεσή σας. Μπορείτε να ξαναπροσπαθήσετε..."
αβγοδρομίες
αβγοδρομίες

Για κάθε σωστά ολοκληρωμένη αποστολή... ένα αβγό! Ένα χάρτινο αβγό με ένα αγγλικό γράμμα. Τι να σχηματίζουν άραγε;


Μετά από τρεις ώρες έντονου κυνηγιού του πασχαλινού αβγού, όπου τα πόδια τους πήραν φωτιά... 

κούραση
...νικήτρια ομάδα ήταν αυτή του Ε2. 

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, σκέφτηκαν εναλλακτικές διαδρομές προσέγγισης των αποστολών και επίλυσης των γρίφων. Όλα τα παιδιά επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και χάρηκαν τη συμμετοχή τους φέρνοντας εις πέρας ένα κυνήγι. Αυτό του κρυμμένου πασχαλινού αβγού!

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά των δυο τμημάτων για τη συμμετοχή τους και τη συνεργασία τους. Θερμά ευχαριστώ στους συναδέλφους που ενεπλάκησαν για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού που μοίρασε χαρά σε μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες. Τέλος, θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς κυρία Ρινακάκη και κυρία Κωστάκη για την έμπνευση, την οργάνωση και τη δημιουργική τους διάθεση. 

Καλό Πάσχα! 


2 σχόλια:

Unknown είπε...

ηταν πραγματικα ΤΕΛΙΟ

Μαριλία είπε...

χαχαχαχαχα! Κι εμάς μας άρεσε! Μπράβο σ' όλους σας! Εξαιρετικοί, μικροί μεγάλοι!!!

Για κοίτα τώρα να γράψετε γιατί έχουν πάρει τα google docs φωτιά... ;))