"Ματάκια μου!" αναφωνούμε τρυφερά στη θέα κάποιου αγαπημένου μας προσώπου. Πώς θα εκφραζόμαστε όμως τρυφερά αν συναντούσαμε κάποιο αγαπημένο μας Κυκλωπάκι;
Όχι, αστειεύομαι, δεν πραγματευόμαστε αυτό.
Στο τελευταίο εργαστήριο του Δημήτρη Γραμμένου για τον GDPR, ΓΚΠΔ Ελληνικά, μαθαίνουμε για το ψυχολογικό φαινόμενο της παρειδωλίας και στη συνέχεια... ανοίγουμε το ματάκι σε διάφορα σχήματα της άσκησης 7 στο φύλλο εργασιών.
Τέλος, ανακεφαλαιώνοντας, κατασκευάζουμε τα δικά μας ΝΤΙ - ΠΙ, τα δικά μας Κυκλωπάκια, τα οποία θα μείνουν μαζί μας για να μας υπενθυμίζουν ότι ο ΓΚΠΔ είναι σύμμαχός μας και προστάτης της ιδιωτικότητάς μας, δηλαδή του δικαιώματός μας να μας παρατούν στην ησυχία μας.
Κρατάμε ότι η χρήση του Διαδικτύου δεν είναι κάτι κακό ή τρομακτικό, αλλά, όπως με κάθε ισχυρό εργαλείο, οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στη χρήση του ώστε να αποφεύγουμε ατυχήματα.
Κρατάμε ακόμα ότι κανένας μας δεν ήθελε να ολοκληρωθεί ΑΥΤΟ το εργαστήριο! ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ;;; Ο χρόνος και η ποιότητα των εργαστηρίων πρέπει να αναθεωρηθούν ΑΜΕΣΑ! Να επιτραπεί σε δημιουργούς με γνώση και πραγματικό ενδιαφέρον να σχεδιάσουν και να προτείνουν τα εργαστήρια. Λίγα και καλά, δηλαδή.
Στην προσπάθειά μου να δείξω εφαρμογή του GDPR σε πραγματικές συνθήκες, πρόβαλα ένα δικό μου ερωτηματολόγιο που δημιούργησα στο πλαίσιο του διδακτορικού μου, με την υποστήριξη του google form. Εκτός του ότι είδαμε, στην πράξη, πώς εφαρμόζεται ο GPDR, γεννήθηκε και το ενδιαφέρον να μάθουμε να σχεδιάσουμε ερωτηματολόγιο για έρευνα στην τάξη μας! Δεσμεύτηκα για το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο των Μαθηματικών. 😊
Κλείνοντας, οφείλω ένα τεράστιο ΣΟΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Δημήτρη Γραμμένο αλλά και σε όλους όσοι εργάστηκαν για να έχουμε μέσω του Mathesis αυτό το εξαιρετικά ποιοτικό εργαστήριο!
Καλή και δημιουργική συνέχεια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου